ПЕКАР ГО ОТКРИ РЕЦЕПТОТ ЗА ЛЕБ КОЈ ГО ЈАДЕ НОВАК ЃОКОВИЌ Една состојка му дава посебен „шмек“

Најдобриот тенисер на сите времиња, Новак Ѓоковиќ си ја прилагоди исхраната на себе. Новак одамна ги отстранил од исхраната производите од глутен, па затоа постојат посебни рецепти за неговата храна.

Покрај тоа, еден од најдобрите тенисери на сите времиња има свој пекар.

Кога велиме „пекар“, мирисот на топлите пецива веднаш ни поминува низ ноздрите, особено свежите што се прелеваат по улиците додека градот сè уште спие.

Сепак, Зоран Радловачки, мајстор на својот занает, е специјалист за дијаконии без глутен.

Кога Новак и неговото семејство се во Србија, тој специјално за нив подготвува леб без глутен и разни грицки кои одговараат на нивната исхрана.

Кариерата на Зоран трае речиси две и пол децении, а благодарение на неговата креативност и вешти раце работеше на елитни места.

.Тој не можеше да ја одбие поканата да стане главен пекар во ресторанот на Ноле. Да ја споменеме и информацијата дека тој го измислил лебот од сливите Итебе, кој стана вистински хит.

Радловачки во една прилика открил рецепт за леб без глутен, специјалитет кој Ѓоковиќ најчесто му го нарачува. Лесно се подготвува и е здраво.

Компоненти:

Брашно без глутен: 200 гр.

Калиумова сол 4 гр.

Сончогледово масло една лажица

Квасец 15 гр.

Вода 180 мл

Шеќер