АКО МЕ УБИЈАТ, ДА ЗНАЕТЕ ДЕКА ТИЕ СЕ СОУЧЕСНИЦИ! Драмата продолжува и по смртта на Марадона, неговата миленичка во страв!

Се чини дека приказната за наследството на фудбалската легенда Диего Армандо Марадона никогаш нема да заврши, исто како и приказната за потенцијалните наследници

Иако денес никој не може со сигурност да каже што треба да споделат наследниците и колку наследници остави зад себе Марадона воопшто, во медиумите се појавуваат адвокати од различни страни.

Најновата тема е прстенот што го поседуваше Диего

Џанина Марадона, ќерка на „Ел Пибео“, која често ги гледаше натпреварите на нејзиниот татко, важеше за омиленото дете на починатиот фудбалер. Затоа адвокатот на Диего Фернандо, најмладиот син на Марадона, тврди дека таа има прстен вреден 300.000 евра!

Ако ова се покаже како точно, Џанина ќе мора да го предаде прстенот, кој потоа ќе се продаде, а приходите ќе бидат распределени на сите наследници.

После овие полемики и смртта на Марадона, споменатото парче накит веројатно би достигнало многу повисока цена од онаа што моментално му се припишува.

Овој прстен Марадона го доби кога стана претседател на Динамо од Брест, а по неговата смрт му се губи секаква трага. Големата вредност на прстенот ги натера сите наследници да се распрашуваат каде се наоѓа.

Сега, и Џанина проговори за тоа.

- Ако ме убијат, барајќи прстен што го немам, да знаете дека сите тие се соучесници - напиша таа.

Оваа порака се однесуваше на мајката на детето на Диего Фернандо, Вероника Охеда, нејзиниот адвокат, но и на поранешните соработници на Марадона.

Фото: Getty Images