Дедото коцкар ја киднапирал внуката и барал откуп од сопствената ќерка!

65-годишен дедо од Кина ја шокираше целата кинеска нација откако беше објавено дека ја киднапирал сопствената внука и побарал откуп од 70.000 долари од својата ќерка!

Бизарната приказна, која шокираше и збесна милиони Кинези, започна кога маж, по име Јуан, отиде да ја земе својата млада внука од училиште. Само наместо да ја однесе дома кај родителите, 65-годишниот дедо и се јавил на мајката на девојчето, неговата сопствена ќерка, за да и каже дека треба да му плати половина милион јуани доколку сака повторно да го види своето девојче!

Не е јасно кога точно се случил овој инцидент, но Шангајскиот закон журнал неодамна објави дека потенцијалниот киднапер веќе бил во затвор поради неговите непромислени постапки. Се обидел за се да ѝ префрли на ќерката, тврдејќи дека таа не го сака она што е добро за него и дека наместо подобар живот за него, таа само сака да умре. Ја обвини и жената дека е неблагодарна.

Повеќето луѓе го осудија Јуан за неговите постапки, велејќи дека тој не заслужува ни да го нарекуваат татко и дедо и ја советуваа ќерка му да ги прекине сите врски со него до крајот на животот!