Ќе има само еден исклучок: Кога Вилијам ќе стане крал, Кејт Мидлтон ќе може да го заборави ова строго правило

фото:PROFIMEDIA

Војвотката од Кембриџ, како што многу пати сме пишувале, почитува бројни правила, од кои некои се бизарни, необични и непријатни, но еден ден таа ќе може да направи исклучок од едно правило.

Кејт Мидлтон не пораснала, како нејзиниот сопруг, во дворец, па веројатно ѝ било тешко да се навикне да мора да се поклонува кога ќе види член на неговото семејство. Сепак, тоа е дел од кралскиот свет, па војвотката од Кембриџ мора да им оддаде почит на сите што се над неа, како што е нејзиниот свекор принцот Чарлс и, секако, кралицата Елизабета Втора, но и на оние кои Кејт ги надминува во титулата, но се „крвни принцези“ како ќерките на војводата од Јорк - принцезата Беатрис и принцезата Јуџин.

Како што еднаш пишуваа медиумите, ако принцот Вилијам е до неа, таа не мора да го стори тоа, но ако се сретне со принцезата Беатрис од Јорк без нејзиниот сопруг Вилијам во присуство, се очекува Кејт да се поклони.

Сепак, Експрес сега пишува дека тоа нема да трае вечно. ’

-Една од работите на која Вилијам може да се радува е дека ќе има едно правило помалку кога ќе ја стави круната. Вилијам нема да мора да се поклонува на никого кога е крал - објаснува информираниот извор.
- Што се однесува до сопругата на Вилијам, Кејт Мидлтон ќе мора да се поклони само пред Вилијам и никој друг.

Дали војвотката од Кембриџ тогаш ќе го почитува ова правило? Бидејќи се смета за една од највештите во суптилно изведување на овој гест, британските медиуми сметаат дека нема сомнеж дека Кејт ќе му се поклонува на Вилијам кога тие ќе се крал и консорт- кралица.

извор:GLOSSY