Ме болат рацете, ме боли душата, ме боли грбот: Фитнес предизвик кој го запали целиот организам на еден експерт

Во новото видео објавено на неговиот канал на Јутјуб, кревачот на тегови и тренер за сила Дејн Милер си постави необичен физички предизвик за мртво дигање од 226 килограми...

Меѓутоа, тој не решил да крене сè одеднаш, туку се снимал себеси цел ден и ноќ, кревајќи ја оваа тежина на секои шеесет минути по дваесет и четири часа, за вкупно 24 мртви кревања.

„Ќе користам корсети главно за да не ги дувам бицепсите, а не сакам да носам ремени за време на мртво кревање“, изјави фитнес експертот. Тој исто така додаде дека ќе се обиде да дреме меѓу секое кревање и колку е многу интересно да се види како ова нарушување на режимот на спиење може да влијае на перформансите на неговите кревања.

Милер започна со своето прво подигање во теретана во шест часот навечер и успеа да ја подигне оваа тежина без премногу проблеми. Откако станал во седум часот, ја спакувал опремата за да ги направи следните неколку од дома и да помине малку време со семејството пред да се врати во теретана. За да остане подвижен и да се опорави помеѓу кревањата, Милер правеше вежби за масажа за да ги опушти мускулите и тетивите.

Кога повторно изгреа сонцето и кога тренерот почна со утринските вежби, се чувствуваше ужасно исцрпен поради недостаток на сон. „Не мислев дека ќе биде толку тешко“, рече тој. „Најтешката работа досега, покрај мојата несоница, се моите раце. И покрај употребата на лента, рацете ме убиваат. Ме болат рацете, ме боли душата, ме боли грбот, ме болат тетивите и навистина се отечени“.

Во пет часот следното попладне, Милер триумфално го заврши својот 24-часовен последователен предизвик во кревање тегови, истакнувајќи дека искуството само ја потврдило неговата верба во важноста на мобилноста, техниката и одморот во кревањето тегови.