Можеби имаат комплекс, но ќелавите мажи ги красат овие два исклучителни квалитети

Беа спроведени три поврзани студии, а на жените им беа презентирани фотографии од мажи со коса и фотографии кои се дигитално обработени, прикажувајќи верзија на ќелав маж.

Жените почесто избирале ќелави мажи; тие ги сметале за доминантни, успешни, привлечни и самоуверени.

Тие исто така оставија впечаток дека се многу повеќе мускулести, но и повеќе отколку што се.

Ќелавите мажи се во предност кога станува збор за атрактивноста и перформансите, беа заклучоците од истражувањето спроведено од научникот Алберт Е. Мане.

Исто така, се покажало дека ќелавите мажи често пати добиваат подобри позиции на работа.

Не пристигаат толку добри вести за оние кои се делумно ќелави.

Таквите жените ги сметаат како инфериорни, не толку привлечни.

Можеби имаат комплексни, но ќелави мажи ги разубавуваат овие две исклучителни квалитети