,

Новиот највисок хотел на светот никнува во Дубаи

Луѓето многу брзо ќе добијат уште една интригантна причина да го посетат Дубаи…

Ако веќе сте биле во овој град и сте виделе сè што ви понуди досега, фактот дека најскоро ќе се отвори највисокиот хотел на светот овде, дефинитивно ќе ве натера да сакате повторно да го видите. Бурџ Калива веќе неколку години е прославена архитектонска структура, а Дубаи е познат по реинвенцијата и склоност кон кршење на светските рекорди, поради што сега се обидуваат да се надминат со создавање хотел Ciel.

Осумдесет и два ката, 360 метарската зграда ќе постави нов светски рекорд, бидејќи ќе биде за четири метри повисок од сегашниот носител на рекордот. Во внатрешноста на облакодерот, ќе има 1.209 хотелски апартмани, во кои ќе има современи ентериери, со луксузни и паметно осветлени зелени оази. Секако, најинтригантниот дел од хотелот е неговиот покрив.

Кој не би сакал да биде на стаклен видиковец? Покривот на хотелот исто така, ќе има огромна тераса, бар и бесконечност базен што ќе биде еден од највисоките во светот. Ако животот во рајот го добие својот практичен концепт насекаде, тогаш таа мора да биде оваа локација.

Овде можете да уживате во совршен поглед кој веќе го споменавмеи кулинарски задоволства на четирите нови ресторани во хотелот. Два од нив ќе бидат сместени на живописно ниво на покривот, со што ќе понудат многу повеќе од храна.

Хотелот ќе се наоѓа во марина во Дубаи. Ќе се отвори кон крајот на 2022 година или почетокот на 2023 година.