Овој парфем дупло ја засилува заводливоста: Roberto Cavalli Uomo

Италијанскиот моден дизајнер Роберто Кавали го претстави машкиот мирис во средината на 2016 година, наречен Roberto Cavalli Uomo. 

Најавен како ексклузивен ориентално-ароматичен, мирисот е наменет за мажи кои се софистицирани, самоуверени и природно заводливи. Композицијата се отвора со впечатлива нота на црна љубичица. Нејзиниот ладен карактер е во контраст со топлиот и секси шафран. 

Интензивното срце на мед проткаено со лаванда дава длабочина и волумен. Хипнотичката основа на кедар го комплетира составот. Мирисот е достапен во елегантно, квадратно црно шише со грбот на Роберто Кавали и златни букви.