Роналдињо игра фудбал во затвор

Откако беше уапсен за фалсификуван пасош, Роналдињо беше во затворот во Парагвај, каде им покажа на затворениците како се игра фудбал ...

Легендарниот фудбалер, заедно со неговиот брат Роберт, беше уапсен на аеродромот во Парагвај, кога беше споменато дека обајцата имаат парагвајски пасош и рече дека се државјани на таа земја. По пресудата на судот, Роналдињо и неговиот брат завршија во затворот во Парагвај, каде што мораа да одморат неколку дена, сè додека не им се изрече целосната казна и пресуда.

Иако многу од ѕвездите на ова место би биле комплетно психолошки скршени, Роналдињо го пронајде својот интерес и со затворениците одигра одлични игри на мал фудбал. Тие дури направија мини турнир и договорија победничкиот тим да добие прасе.

Непотребно е да се каже, екипата на Роналдињо победи. Имаше клипови од овие настани на Интернет, па проверете како изгледа затворскиот фудбал со еден од најдобрите фудбалери на сите времиња.