Томи Хилфигер го продаде иконичниот имот: Каков луксуз

Томи Хилфингер неодамна го продаде својот имот во Гринич, само неколку месеци по објавувањето на пазарот на недвижнини, по цена од 45 милиони долари ...

Очигледно, тој и неговата прва сопруга. Сузи Хилфингер официјално ја напушта областа трајно, бидејќи кратко потоа ја стави и својата вила на пазар, лоцирана недалеку од имотот на нејзиниот поранешен сопруг, за 40 милиони долари. Светски познатиот моден дизајнер ја купи својата куќа со својата втора сопруга Ди Хилфингер за 31,4 милиони долари во 2010 година, а ако можеме да се потпреме на извештаите на локалните медиуми, парот го замени својот дом од 1235 м2 за нова локација во Палм Bич.

Големиот профит што го заработија од продажбата на нивниот имот е одраз на зголемениот интерес за живот во Гринич и зголемениот број на жители на градот во потрага по мирни, приградски населби за време на пандемијата, но не можеме да ги игнорираме големите напори на сопствениците да го развијат ова прекрасно парче земја.

Првично изградена во 1939 година, вилата на Томи Хилфингер и неговата втора сопруга е проект за редизајн на иконски, историски дом, реставриран со современи карактеристики, заменет со кровна конструкција и целосно рестилизирана околина, над 22 хектари, дизајнирана од професионален архитект за пејзажи.

Имајќи го сето тоа на ум, многу е лесно да се разбере зошто оваа куќа повеќе не е достапна за купувачите. Сепак, на сите оние кои не успеаја да ја купат, Сузи Хинфилгер им понуди нова шанса, и таа доаѓа во форма на нејзиниот луксузен дом, сместен во Тони Раунд Хил, недалеку од куќата на нејзиниот поранешен сопруг во Гринич.

Првично создадена во 1775 година, вилата на Сузи и Томи Хилфингер била купена во средината на 90-тите години на минатиот век, пред разводот, кој се случил во 2000 година, за сума од 8,5 милиони долари. Пред да се преселат во куќата, имотот, попознат како Фарм Денбиг, беше во сопственост на Џозеф Вернер Рид Jуниор, признатиот амбасадор на САД во Мароко

Куќата е полна со зачудувачки одлики на Стариот свет, нејзините седум луксузни спални соби се придружени со сала за танцување со мермерни површини рециклирани од парискиот хотел партикулиер Монмартр, а има и посебни простории за чување на сребрени садови и цветни аранжмани, заедно со големи делови од месо.

Покрај главната вила, имотот од 22 хектари носи неколку придружни конструкции, од кои едната го прави идеален за сите љубители на коњи или одгледувачи, а доаѓа во форма на штала и придружна патека за јавање. 

Тука е и детската куќа по примерот на куќата на планината Вернон, славниот дом на Џорџ и Марта Вашингтон, наменета за забава на најмладите, но и на оние не толку млади членови на семејството.