Враќање во иднината со DeLorean: Ве остава без здив

Веруваме дека нема многу луѓе на планетата кои барем еднаш не го гледале филмот Враќање во иднината, во кој главните ликови скокаат од една временска рамка во друга...

Нудејќи ни увид во визиите за иднината на луѓето од осумдесеттите години на минатиот век, во форма на ховерборди и бројни други моменти, автомобилот DeLorean е секако она што најмногу го заслужува нашето внимание. 

Фантастичниот автомобил, произведен во повеќе типови и варијанти, секоја година добива се повеќе нови итерации, кои ни ги ветуваат многуте поволности што им ги нудеше на главните ликови на споменатиот филм, освен секако патувањето низ времето.

Овој пат, нова компанија претстави концепт базиран на DeLorean DMC-12 – JZD. DeLorean Next Generation Motors е посебна компанија, целосно неповрзана со DeLorean Reimagined, која го откри концептот Alpha5 за време на настанот Pebble Beach во 2022 година. JZD го должи своето име на Џон Захари Делореан и неговиот став за оригиналниот DMC-12. Елегантното купе гордо ги носи неизбежните врати од галеб, како и внатрешниот распоред 2+2.

Иако сè уште е во рана фаза, ќерката на Делорин, Кет ДеЛор Сејмур е дел од проектот, заедно со неколку инженери на DMC. Очигледно, овој автомобил се очекува да има електричен погон, додека самиот концепт ќе биде готов во јануари следната година, а подготвен за јавно деби малку подоцна.