За сите засегнати: Еве каде да ги известите банките дека ќе си го плаќате кредитот

Банките креираа понуди со кои им даваат на граѓаните можност во рок од неколку месеци да не плаќаат кредитни рати. Сепак има граѓани кои реагираа поради тоа што дел од банките ќе наплаќаат камати и во тој период со што излегува дека вкупната сума на задолжувањето се зголемува. Има граѓани кои не ја прифаќаат понудата и само тие треба да ја известат банката ќе продолжат со плаќањето. Останатите не треба да праќаат ништо. Имате рок да известите дека не сакате пролонгирање, па еве адрески каде да го сторите тоа.

Доколку не ги прифаќате олеснувањата кои ги понудија банките во однос на враќањето на својот кредит, на следните линкови до 5. април, односно до 10. април,  можете да се пријавите дека уредно ќе продолжите да си ги плаќате месечните рати.

УНИБанка

http://www.unibank.mk/categories/view/241?fbclid=IwAR2La7iQBlut1Zdlcvb8AJ_ozeEXgqVHj-8DUOoc2zDj1_zy20ScVbdEqSQ

Охридска Банка

retail.covid19@ob.com.mk

ХАЛКБАНК

Covid19@halkbank.mk

Стопанска банка Битола

stbbt@stbbt.mk

Комерцијална

https://www.kb.com.mk/Default.aspx?sel=2370&lang=1&uc=1

Стопанска Банка

covid19@stb.com.mk

Понудите од банките ги објави Фактора на следниот линк се сите детали.