Девојки откриваат зошто аналниот секс е подобар

фото: myRepublica - Nagarik Network

Интересно истражување открива зошто некои девојки претпочитаат различни видови секс ...

Аналниот секс честопати се третира како табу тема и многу луѓе го сметаат за неприроден и чуден начин на водење љубов. Сепак, има и луѓе кои уживаат во овој вид секс и велат дека ова е ослободителен и различен начин што го прави сексот различен, поинтимен, но и повозбудлив.

Причината зошто многумина не сакаат анален секс и зошто ги осудуваат другите што го практикуваат е затоа што сметаат дека станува збор за „валкан“, нехигиенски и болен начин на водење љубов, што нема поента.

Сепак, девојки за истражување во Америка објаснија зошто аналниот секс е подобар од класичниот секс.

1. „Во аналниот отвор има огромен број нервни завршетоци што го прават оргазмот потполно различен, па дури и посилен“.

2. „Аналниот оргазам е многу поинтензивен од вагиналниот“

3. „Мислам дека нема да забременам“

4. „Мојот партнер го сака тоа, а јас сакам кога тој е среќен“

5. "Истражувањето покажа дека жените доживуваат анален оргазам 30% полесно од вагиналниот оргазам"

6. „Анусот е потесен, што го прави сексот различен“

7. "Подобра поврзаност со партнерот"

8. "Можност за употреба на различни секс играчки кои дополнително го зајакнуваат сексот"