Gucci Guilty Elixir: Во него се крие тајната на луксузот

Ода на слободата и самоприфаќањето во форма на магнетно привлечен луксузен парфем

Бидете свои во секој момент. Охрабрувачкиот мирисен состав полн со ретки состојки што го нуди екстрактот од машкиот парфем Gucci Guilty Elixir de Parfum ќе ви даде храброст.

мирис на амбра и кожа со дрвени ноти 

концентрирана новина во легендарната колекција Gucci Guilty

Состав на мирис

При првото мирисање ќе се појават ноти на цвет од портокал. Потоа се развива богата, цветна арома на путер од ирис, оставајќи зад себе долготрајна прашкаста патека. На крајот се појавуваат сензуалните дрвенести тонови на состојката AmbrofixTM, прашкасто-млечните ноти на бензоин и концентрираната арома на пачули, која е карактеристична за оваа колекција.

Приказната за мирисот

Беше претставен во 2023 година. Тоа е најконцентрираниот парфем од оваа колекција досега. Парфимерите Квентин Биш и Натали Сето решија да ги користат најретките состојки од оригиналните парфеми Gucci Guilty, но овој пат во многу поголема концентрација.