7 скриени начини за труење на човештво и контрола на населението

Не е ни чудо што денешните корпорации им плаќаат на научниците, за возврат да го добијат лажниот објективизам на научниот метод и поддршка за нивните производи во креирање на хегемонија.

Така и политичарите, движејќи се низ вратата што се врти, помеѓу приватниот и јавниот сектор.

И најлошо од сè, она што се случува е дека соучесниците во сè се агенции за заштита на потрошувачи.

Довербата на потрошувачите во научните истражувања и федералните надзори е нарушена за профит, така што производите им е дозволено да влезат на пазарот со намалени безбедносни стандарди.

Со други зборови, профитот уништува сè и ги прави потрошувачите џуџиња надвор од агенциите за заштита на потрошувачите.

Во нашиот дневен внес на храна, ќе најдеме синтетички хемикалии, а водата и околината се покажуваат како катастрофални за нашето физичко и ментално здравје. Книгите се напишани од експерти на оваа тема. Алтернативната медицина е „влечење на ракавот“ на потрошувачите за да им каже дека големите корпорации се закануваат на здравјето.

Ако одиме во подлабока истрага, можеби е страшно да се соочиме ако продолжи ова хемиско бомбардирање.

ГМО - генетски модифицирана храна

Монсанто започна како хемиска компанија што донесе светски отрови, како „агент на портокалите“ и „ Roundup “. Сега, тие се повеќе познати по својата доминација во генетски модифицираната агрокултура. Тие поседуваат скоро 90% од сортирани ГМО култури како пченка, соја и памук.

Во независно истражување на ГМО, наречено „храна од Франкенштајн“, храната е поврзана со слабост на органите, а неодамнешните руски истражувања докажаа тотална стерилитет кај животните. Хрчаците од трета генерација кои ги хранеле само со ГМО соја биле целосно стерилни.

И покрај овие, и многу други легитимни здравствени проблеми, малку е веројатно дека Монсанто (контролирана од ФДА) ќе го спречи растот на ГМО храна.

Индустријата или корпорациите кои финансираат нарачано и платено истражување „покажаа“ дека ефектите на ГМО врз здравјето на луѓето се „занемарливи“.

Додатоци на храна

Кога станува збор за штетни адитиви за храна, повеќето од нас мислат на моно-натриум глутамат (МСГ), кој се наоѓа во многу преработена храна. Но, за жал, MSG сега се чини дека е најмалку штетно за адитивите што се додаваат во храната.

Во 2008 година, меламин беше пронајден во моментална формула за новороденчиња и некои видови храна што потекнуваа од Кина. ФДА веднаш отиде да направи записник и, се разбира, откри дека сè е во ред, и покрај десетиците илјади деца кои беа во неволја поради тоа. Опасните адитиви за храна се наоѓаат скоро во секоја храна што се обработува. Најчестите бои за храна каде што се појавуваат се Црвена-40, жолта-5, жолта-6 и се покажа дека предизвикуваат карцином.

Неодамна, 92.000 килограми замрзнато пилешко се вратиле затоа што било откриено дека содржат „сини пластични делови“, додека пилешките нозе на Мекдоналдс содржат хемикалии како „лепак“.

Факт е, според некои научници, дека денешното пилешко е толку отровно што содржи само 51% од вистинското месо.

 Флуор

Не се сите флуориди лоши. Лош е само типот на флуор што се додава во стоматологијата, водата и храната.

Калциум флуорид е природен  минерал, додека неговиот синтетички колега, натриум флуорид (силикофлуорид), со индустриски квалитет или опасен отпаден материјал, се прави за време на производството на ѓубрива. Во далечната историја се користел како отров за стаорци и глувци.

Постојат многу слепи и двојно слепи студии кои покажуваат дека натриум флуорид има кумулативен ефект врз човечкото тело. Доведува до алергии, гастроинтестинални нарушувања, губење на коските, рак и невролошки проблеми.

Во овој случај, Сојузот на научници на ЕПА објави бела книга со која се осудува флуоридацијата на водата за пиење.

Сепак, како опасен отпад, крајно е скапо да се фрла во ваква состојба. И тука е веројатно клучот и индикаторот зошто оваа хемија е поотпорна од олово, и скоро во согласност со арсенот.

Жива

Опасен, тежок метал, во својата природна околина, живата делува повеќе како невротоксин, метил-жива. Единствен пат  кога ќе се најде во живо опкружување е заради луѓето. И во органски и во неоргански форми, живата носи ужас и хаос на нервниот систем. Особено во развојот на нервниот систем на фетусот.

Продира во сите живи клетки во човечкото тело и се покажа дека го зголемува ризикот од аутизам.

Ова ја доведува во прашање употребата на жива во стоматолошки пломби, вакцини и што било друго што содржи висока фруктоза во сируп од пченка (претежно американска храна), вклучително и храна за бебиња.

Аспартам

Кралот  на вештачките  засладувачи. Дозволен легално на американскиот пазар во 1981 година, кога американскиот комесар за администрација на храна и лекови Артур Хул Хејлс го надмина предлогот на ФДА, како и загриженоста на потрошувачите.

Аспартамот е невро-токсин кој, во интеракција со природни организми, како и со синтетички лекови, произведува широк спектар на докажани нарушувања и синдроми.

Па кој го инсталира овој Комесар да работи против научниците и јавноста?

Доналд Рамсфелд - креатор на Аспартам. Рамсфелд беше член на изборната кампања на Реган. Ден откако Реган ја презеде функцијата Ден откако Реган го презеде функцијата претседател, тој назначи нов комесар на ФДА. Ова беше еден од најстрашните случаи на „прек и над“ безбедносните профити што некогаш биле користени.

Аспартамот сега е скоро насекаде, движејќи се зад производите со помалку шеќер, и воопшто, храна, пијалоци, лекови, па дури и производи за бебиња. Неодамна беше преименуван во попријатно и привлечно име - „AminoSweet“.

Производи за лична хигиена и средства за чистење

Секојдневните производи за чистење дома, како и козметиката се нанесуваат директно на кожата и се апсорбираат преку порите на кожата и скалпот, а да не зборуваме за вдишување.

Приказната за козметика користи анимирано видео за да раскаже приказна која не „излегува“ за индустриското насилство и соучесниците за „јавна безбедност“…. и сè уште ја раскажува само половина од приказната. Списокот на слични производи и нивните хемиски компоненти е енциклопедија.

Збирот на огромно присуство на овие хемикалии е поврзан со скоро сите алергии и хронични заболувања. Неодамна, откриено е дека производите во домаќинствата се поврзани со рак на дојка и АДХД кај деца.

Авиноско загадување и хемитралиите

Во написот на НАСА под наслов „Загадувањето на воздухот не знае за граници“, тие откриле дека „секоја супстанција внесена во атмосферата има потенцијал да го заобиколи светот.“

Направени се истражувања за да се докаже дека загадувањето на авионите одржува високи нивоа на бариум и алуминиум.

Интересно е да се напомене и дека Монсанто објави дека неодамна го развиле генот на алуминиум.

Хемиската прашина може да изгледа како смирена параноја, но постои пример за хемиски спреј кој е непобитен: прскање на нафта „Корексит“ низ Заливот.

Исто така, војните влијаат на глобалниот квалитет на воздухот, како и воената муниција, како што е осиромашен ураниум. Влегуваат во горната атмосфера, ширејќи се околу планетата. Набудуваните ефекти на осиромашен ураниум не се пријатни. Осиромашен ураниум е поврзан со алергии, генетски мутации и неплодност.

Ова доведе до научно, владино и медицинско управување со здравството и правата на поединецот. Иронично или случајно е кога некое лице се разболува заради наведените неприродни производи, медицината има за цел да лекува со уште повеќе неприродни хемикалии со такви болести.