Ѕирнете во КОРАЛ: Најубавиот ресторан на светот

Како еден ресторан станува најдобар во светот?

Мора да понуди најдобра храна, незаборавен амбиент, врвен персонал и беспрекорна услуга. Во овој одговор нема тајни состојки. Ресторанот Корал, сместен во луксузниот хотел Апурва Кемпински во Нуса Дуа, е фантастичен пример за оваа комбинација, па со право е прогласен за најубав ресторан во светот.

Ја освои титулата за убавина благодарение на уникатните ентериери - гастрономски рај сместен во прекрасен аквариум. Со исклучителната убавина на ова село насекаде и подеднакво интересна храна, сетилното искуство е збогатувачко и изобилно. Готвачот Андреа Астон успева да создаде премиум мени, во кое има паштета од гуска, говедско вагју и тартуфи.

Во ресторанот Корал, гостите можат да уживаат во величествено искуство кое е како ниту едно друго место. Тоа е комбинација од талент, локални состојки, изненадувачки композиции, кои го претвораат во фантастична дестинација на островот на боговите. Аквариумот е одличен начин за одмор во балискиот дух, што ви дава можност да уживате во водниот свет без да нурнете во беспрекорните води што го опкружуваат Бали.

Внатрешноста на ресторанот е раскошна и зрачи со луксузни вибрации со геометриски плочки, многу природна светлина, ѕидови од тули и удобни места за седење. Предлагаме да се погрижите да резервирате вечера тука следниот пат кога ќе го посетите Бали.