Ако сакате никој да не ви пречи, ова место е за вас

Освен удобноста и незаборавниот поглед, самоодржливите дрвени куќи ги охрабруваат туристите да забават, да уживаат во моментот и да направат корист за природата ...

Наградуваното студио со седиште во Милано, Питер Пихлер Архитектура, прво ја воодушеви Европа во италијанските доломити и Австрија со својот концепт за самостојни куќи на дрвја, а потоа продолжи да го развива во САД, Западна Вирџинија.

Архитектот Питер Пихлер и неговиот партнер и сопруга Силвана Ординас се залагаат за поинаква иднина за туризмот со нивните „хотелски соби“ на дрвјата, засновани врз хармоничен однос меѓу човекот и природата, а самоодржливата архитектура интегрирана во околината може да само да помогне.

Обликот на куќите што го следат изгледот на околината, локалните материјали и совршената мешавина со природата не е случајна. Идејата на студиото е да ја пренесат пораката дека треба да не брзаме многу и да се залагаме за нова форма на туризам, која има за цел да го запре, ужива и почувствува просторот, наместо френетично да барање нови дестинации.

Минимализмот на ентериерот и изобилството на сончева светлина што пробива низ големите стаклени површини се првите работи што можете да ги видите во домовите кои изгледаат скоро нереални. Гостите имаат 36 до 55 квадратни метри пред себе, додека проширениот дел вклучува конференциска сала и разни едукативни и забавни настани.

Кружните скали ги поврзуваат двата катови,просторијата за одмор, читање или уживање во спална соба со мала бања. Најдобното место е сигурно удобниот и простран кревет каде гостите можат да уживаат во природата и да уживаат во спектакуларен поглед.