Автомобил со три седишта: RAV by Koenigsegg

Семејството Koenigsegg го откри моделот „Гемер“, а шведскиот производител на автомобили предвидува четврти модел, иако само во виртуелниот свет.

Епскиот тросед што го гледате доаѓа од љубовната куќа РАВ Дизајн на Саша Селипанов,. Одговорен за дизајнот на концептот, наречен „RAV by Koenigsegg“, е Еса Мустонен, уметницата која го направи овој интригантен хипер автомобил за нејзината дипломска работа. Автомобилот е конструиран под надзор на Селипанов и Кристијан фон Коенигсег.

Концептот кој го презентираат е апсолутно мал. Тој е дизајниран околу хипотетичка монопија на 3-јаглеродни влакна. Моќноста би била околу 700 КС, а автомобилот би тежел само 700 кг, што е неверојатен сооднос моќ-тежина.

Внатре, троседот му дозволува на возачот да седне исправно на средина, слично на  McLaren Speedtail, додека двајцата патници можат да бидат сместени зад средишното седиште.

Овој автомобил во моментов е само виртуелна визија, но веќе се прават огромни напори да се зодаде вистински, затоа што доби многу пофалби и го сметаа за еден од автомобилите кој ќе направи вистински бум бо автомобилската индустрија.