Божји лек запишан и во Библијата: Не е научна фантастика, стар е 3500 години, помага за сите болести

Ова не е никакво залажување. Лекот е широко распространет, нема никаква штета на организмот, а благодетите се очигледни.

Користењето чај од маслинови листови може да помогне во лекување од пневмонија, гонореја, туберкулоза, грип, менингитис, хепатитис Б, херпес ...

Библијата го споменува маслиновото дрво повеќе од илјада пати. Иако најпопуларното овошје на ова дрво денес е самото маслиново, многумина не знаат дека маслиновото дрво е исклучително лековито и листовите кои имаат многу лековити својства, а најважното соединение во маслиновиот лист е олеуропеин, кој има исклучително силено антибактериски својство.

Маслиновиот лист го подобрува здравјето кај многу болести предизвикани од бактерии.

Исто така, помага при хируршки, како и инфекции на уринарниот тракт. Маслиновите листови спречува инфекции предизвикани од габична активност.

Употребата на чај од маслиновилистови може да помогне во лекувањето на овие болести: пневмонија, гонореја, туберкулоза, грип, менингитис, хепатитис Б, херпес, хроничен замор, атеросклероза, менингитис, ботулизам, маларија, чир на желудник, дифтерија, воспаление, воспаление, воспаление енцефалитис.

Консумацијата на листови од маслинки помага да се врати целокупниот имунитет, но исто така служи за враќање на енергијата во исцрпениот организам, на пример по хемотерапија. Маслата од маслинки се исклучително лековити затоа што имаат антивирусно, антипаразитивно, антибактериско и антифунгално дејство преку кои може да се надминат целосно голем број на болести.

Рецепт за чај:

За шолја чај од 2-3 децилитри треба 15- 20 сушени маслинови листови. Вметнете ги листовите во зовриена вода и варете уште 2-3 минути. Оставете ги листовите да стојат во водата уште 10 минути и извадете ги. Можете да го пиете лајот ладн и топол со мед, лимон. Чајот треба да се пие секој ден за да се чувствувате подобро.

Чајот се препорачува да се пие и превентивно за да се спречат горенаведените болести. Маслиновителистови најдобро се берат во пролетта кога се млади, измиени и исушени од воздух. Да се ​​чуваат во затворен сад, заштитен од сончева светлина.