Брутално тепање во главната борба: Одржан е и вториот UFC без публика

Вториот настанна UFC се одржа во Џексонвил, кој беше организиран без гледачи заради пандемијата на коронавирус. Како и последната, оваа главна борба беше обележана со брутално тепање.

Гловер Тешеира забележа лесна победа во тешка категорија над Ентони Смит со пауза во петтата рунда. Смит го отвори натпреварот подобро, веројатно и ја доби и првата рунда кај судиите, но во продолжението на борбата тој беше претежно тој што ги доби ударите. Во еден момент, забите почнаа да испаѓаат по октагонот. Повеќето од порталите ги бодуваа третата и четвртата рунда 10-8 за 40-годишниот Бразилец, што најдобро покажува колку бил доминантен. Ова е четврта победа во низа на Тешеири.

View this post on Instagram

Amazing day. Esse dia foi top demais. @miketyson

A post shared by gloverteixeira (@gloverteixeira) on