Часовник од 40.000 долари како влезница за ВИП настан

Могулот на музичкиот свет се надмина себе си кога испрати луксузни часовници на гостите на неговата специјална манифестација…

На најлуксузните забави и конференции, ВИП-билетите обично се презентираат со панделки или нараквици, со белег што им овозможува на организаторите да знаат дека имате посебни привилегии.

Сепак, ова сигурно не е случај кога сте Џеј Зи, бидејќи славниот хип-хоп уметник и прв милијардер во својата сфера, за претстојната вечера на Гала Фондацијата Шон Картер, реши да им подари на сите важни луѓе кои беа поканети, Ролекс часовници од 40,000 долари. Ако ништо друго, мора да признаеме дека остави силен впечаток.

Испорачан заедно со шише шампањ, часовникот Rolex Cosmograph Daytona е создаден во 1963 година и го доби името по легендарните патеки за трка во Дејтона, Флорида. Многу познати личности кои ја добија оваа покана не го криеја својот ентузијазам и брзо го споделија со своите обожаватели на социјалните мрежи, восхитувајќи се на нивниот нов часовник со дијаметар од 40 мм, црно бирање, кутија и розово- златна нараквица, која чини 37.450 долари.

Фондацијата Шон Картер е основана во 2002 година, со цел да им помогне на оние кои се соочуваат со тешки економски услови да добијат високо образование, стипендии и можности за професионален развој.