Christian Dior Higher: За модерен маж кој се стреми кон успех

Higher од Christian Dior е жив, свеж и ароматичен машки парфем. Се отвора со ноти на круша, босилек и замрзнат лимон. Во пикантно-зачинето срце на парфемот се цвет од рузмарин, чемпрес, ладни зачини, а во дрвенестата основа има мошус и круша. 

Christian Dior Higher е парфем наменет за модерниот маж кој се стреми кон успех, совршенство во спортот, работата и секако во љубовта. Parfume Higher има шише испечатено со висока технологија и современа архитектура и ги следи трагите на тенка, чиста, едноставна машка линија.