Црногорците бараат да се укине Тик Ток - децата треба да живеат детски животи, а не да бидат „популарни“

Во Црна Гора е покрената петиција за укинување на Тик Ток. 

Формуларот за електронски потпис е објавен и на веб-страницата на Собранието. Во текстот на петицијата се вели дека оваа платформа има исклучително лошо влијание врз децата и младите, затоа што покажува несоодветна содржина на огромен број луѓе.

„Истата содржина е креирана од нашите најмлади, со надеж дека ќе стане популарна, што е една од погрешните вредности што се промовира на оваа платформа – популарноста.Повеќе на Фактор.мк


Фото: unsplash