Дали би пробале џин од чисто злато?

Сè што сјае не е злато, но сигурно може да биде чаша џин… Дали ве збунивме?

Зборуваме за последното издание на Liquid Gold Alcohol, претставено како џин од 24 карати, кој, како што може да претпоставите, е направен со чисто злато. Произведен во Велика Британија, овој луксузен џин содржи богати билки како што се лаванда, семе од анасон и смрека, сите измешани со еден допир на течно злато. Џинот е создаден како рачна работа од професионални миксолози, и нуди свеж вкус со мазна завршница.

Коментирајќи за овој гигант, Дејвид Конор, неговиот творец, изјави: 

„Златото го користеле за консумирање најмудрите и најбогатите луѓе од памтивек. Во Александрија, пред 5000 години, златото се сметаше за минерал кој има бројни придобивки кога станува збор за медицината. Во тоа време се веруваше дека ја стимулира виталноста. Денес, студиите покажуваат дека содржи траги на уникатни минерали со неверојатни својства, што му дава спектакуларна вредност. За нас, тоа ги подобрува перформансите на телото и умот и промовира добро расположение„.

Ако сте заинтересирани да го испробате златниот џин, можете да најдете повеќе детали на официјалната веб-страница на брендот. Знаеме дека цената на едно шише е 1.350 долари.