Дали е добро да се има „пријател со бенефиции“?


Дали е добро да се има вакви пријатели

Мажите мислат дека девојката за сексуални потреби е вистинска премија, но дали е навистина така?

Секој сака секс и тоа е добро познат факт, но за да имате секс треба да поминете низ процесите на запознавање, врски, излегувања и слични работи, бидејќи паровите генерално сакаат да воспостават некаков контакт со ред. да дојде до сексуалниот чин. Сепак, има и такви кои тврдат дека пријателите со бенефиции се совршен тип на врска, бидејќи сè се врти околу сексот, а не на емоциите.

Ако досега не сте слушнале за овој термин, не грижете се, ќе ви објасниме. Пријател со бенефиции е личност која е во контакт со вас само за секс. Не мора да излегувате со таа личност, не треба да се правдате пред неа и не мора да бидете во врска. Дозволено е дури и да гледате и да спиете со други луѓе. Тоа е само симбиоза која ви овозможува вам и на личност слична на вас да имате жешки сексуални авантури.

Ова звучи одлично, но истражувањата покажаа дека во пракса ситуацијата е сосема поинаква. Сите мажи се согласија дека ваквиот тип на врски на почетокот се одлични, но подоцна се претвораат во кошмар.

Научните истражувања покажаа дека постои голема веројатност едниот од двајцата партнери да се заљуби во другиот, иако тој тоа воопшто не го сака. Едноставно тоа е така. Ако спиете со некого повеќе од два пати, големи се шансите да се заљубите и подоцна да посакате да стапите во врска, каде што ќе наидете само на отфрлање и отфрлање, што може да биде опасно за некои поединци.

Исто така, може да се случи спротивното. Вие сте во тоа само за секс, но вашиот пријател да се вљуби. Ќе поминете низ многу болки додека се ослободувате од неа и додека и објаснувате дека е во ред да се гледате со други луѓе.

Значи, овој тип на врска има свои предности, но само на почетокот. Сите што некогаш биле во дружба со бенефиции велат дека на крајот се покајале, бидејќи таквата врска е многу тешка за одржување. Луѓето се емотивни суштества и брзо се врзуваат, па дури и кога нема емоции секогаш се појавуваат љубомора и посесивност.

Затоа, заборавете на пријателите со бенефиции, но најдете девојка со која ќе сакате да го споделите секој дел од вашето тело и време.