Дали е ова најчуден гол во историјата? Се граничи со невозможно

Социјалните медиуми шират видео запис за еден гол од по се изгледа од Американска фудбалска лига.

Тоа покажува дека еден фудбалер постигнува гол со задникот после упатената топка од корнер.

Овој метод досега не е виден. Имаше моменти кога тоа се случува сосема случајно, но тука е очигледно дека овој напаѓач има намера да ја затресе противничката мрежа на еден сосема необичен начин.