Дали заштитното стакло навистина ги штити телефоните?

Нема ништо полошо кога нашиот скапоцен екран на мобилниот телефон ќе се оштети...

За да ги заштитиме нашите мобилни уреди, повеќето од нас купуваат заштитни маски и заштитни стакла за да спречат удари и оштетувања. Најчестите поправки што се прават на телефоните се замена на екраните и дисплеите, а причината е што мобилните телефони се многу чувствителни и затоа што се кршат и при најмал пад.

Затоа повеќето од нас купуваат заштитни стакла што ги ставаме на нашите уреди. Сепак, дали безбедносните стакла навистина помагаат и ги штитат нашите телефони, или сето тоа е илузија?

Тимот од каналот TechD Daily Youtube одлучи да го испроба ова. Тие ставале заштитно стакло на еден телефон и потоа подложен на разни тестови. Откриле дека заштитното стакло исто така помага да се заштити телефонот од разни влијанија. Покрај тоа што го чува вашиот телефон заштитен од гребење со клучеви, пари и други работи што може да ги носите во вашиот паричник, вашиот телефон исто така ќе биде отпорен на удари, па дури и камења и „благи“ паѓања.

Бидејќи овие стакла не се скапи деновиве, ги советуваме сите да ги купат, затоа што користењето дефинитивно ќе го продолжи животот на вашиот телефон. Погледнете како изгледаше тестирањето за безбедносното стакло: