Дали жените сакаат МАЖИ СО МУСТАЌИ или брадести примероци?

Брадестите мажи се многу популарни денес, но што е со момците кои имаат мустаќи?

Во Соединетите држави беше спроведено истражување за да се утврди дали жените ги привлекуваат мажи со мустаќи. Во повеќето случаи, мажите со брада се покажаа како привлечни за жените, а некои жени ги привлекуваат партнери кои имаат коса на лицето, но што се случува кога мажот нема брада, туку само мустаќи?

Одговорот може да изненади некои. Истражувањата покажаа дека жените мислат дека мажите со мустаќи се непривлечни и сметаат дека мустаќите го расипуваат нивниот изглед. Само 10% од анкетираните жени рекле дека им се допаѓаат мажите со мустаќи, кога тие мажи биле над 50 години.

Жените рекоа дека мислат дека мустаќите се белег на постарите мажи и дека помладите не треба да ги носат. Сепак, дамите направија исклучок кога ги прашаа за брадата и рекоа дека нивните мустаќи одат добро со брада, па само тогаш можат да го толерираат таквиот стил.