Декодирана скриената порака пратена од Роверот на Марс: Еве што е откриено

НАСА испратила скриена порака на падобран кога роверот слета на Марс, а корисниците на Интернет тврдат дека ја декодирале.

Лабораторијата за млазни погони на Наса набрзо на својот сајт објави фотографија од скриените пораки.

-Одважи се да направиш големи дела (Dare mighty things) е скриената порака на падобранот , наведуваат корисници на социјалните мрежи и додаваат дека бојата на падобранот ги претставува зборовите во бинарен код.


Фото: Твитер