Доаѓа новата ера на Galaxy AI – Краток увид

Интернет на дофат на рака. Камера во вашиот џеб. И одеднаш, вештачката интелигенција го подобрува вашето секојдневие.

Samsung Galaxy помогна да се демократизира пристапот до интернет и ги претвори камерите во алатка за комуникација без која не можеме да живееме. Иако сите очи се вперени во вештачката интелигенција, некои од нејзините најдобри придобивки сè уште не се дојдени до мобилната технологија. Galaxy ќе го промени тоа.

Ниту една компанија не може да го искористи потенцијалот на вештачката интелигенција како Galaxy. Зошто? Затоа што Galaxy ја става моќта на отвореноста на вашата дланка. За да се чувствувате помоќни каде и да сте, Galaxy AI е универзална интелигенција на вашиот телефон каква што досега не сте виделе и која го овозможува најважното – од комуникација без бариери, поедноставена продуктивност, до неограничена креативност – ние ви даваме нови можности.

Galaxy AI е сеопфатно мобилно AI искуство, овозможено од AI на уредот развиена во Samsung и од AI базирана на облак, резултат на нашата отворена соработка со истомисленици во индустријата. Ќе го трансформира вашето секојдневно мобилно искуство со безгрижност благодарение на безбедноста и приватноста на Galaxy.

Еве еден краток увид во придобивката што Galaxy AI ќе ја овозможи, а тоа е онаа за која нашите телефони првично беа создадени, меѓусебните разговори. Наскоро, AI Live Translate Call ќе им обезбеди на корисниците на најновиот телефон со Galaxy AI личен преведувач секогаш кога ќе им биде потребен. Бидејќи е интегриран во изворната функција за повик, вие веќе нема да мора да користите апликации од трети страни. Аудио и текстуални преводи ќе имате во реално време додека зборувате, што го прави јавувањето на некој што зборува друг јазик едноставно како вклучување титл додека гледате филм. Бидејќи Galaxy AI е интегрирана во самиот уред, без разлика на сценариото, можете да бидете сигурни дека вашите приватни разговори никогаш нема да го напуштаат вашиот телефон.

На почетокот на следната година, Galaxy AI ќе нè приближи до свет во кој некои од најчестите бариери за социјално поврзување исчезнуваат, а комуникацијата ќе стане полесна и попродуктивна од кога било.

Тоа е вештачката интелигенција што го менува светот и вашиот живот на подобро.

„Мобилната технологија има неверојатна моќ да овозможи поврзување, продуктивност, креативност и многу повеќе за луѓето ширум светот, но досега не сме виделе мобилната вештачка интелигенција сето тоа да го овозможи на навистина осмислен начин“, рече Вонџун Чои, EVP и раководител на секторот за истражување и развој, Mobile Experience Business. „Galaxy AI е нашата најсеопфатна понуда за интелигенција досега, која засекогаш ќе го промени начинот на кој размислуваме за нашите телефони“.

Револуционерни искуства кои поттикнуваат вистинска поврзаност и отвораат нови можности директно од вашиот телефон. Тоа е ветувањето на Galaxy.

Ова е само увид во она што следува. Животот се отвора со Galaxy, затоа подгответе се за нова ера на мобилна вештачка интелигенција.

*Пр објава