Еден од најскапите машки парфеми, но единствен: PENHALIGON

PENHALIGON THE INIMITABLE WILLIAM PENHALIGON (399 долари)

Самото име ќе остави впечаток кај оние од вас кои не сте слушнале за брендот Penhaligon. Овој мирис е за мажи кои претпочитаат машки и дрвенести ароми, а е произведен од Алберто Морилас. 

Самата етикета кажува што треба да претстави оваа мачо колонска вода. Кристалното шише е елегантно, но патентот во форма на златна еленска глава е впечатлив акцент. Овој скап мирис обично е секогаш во првите десет мириси за мажи.