Единствени вили за одмор на Бали: Повелете на парче сон

Познати по нивниот уникатната, прозрачна дизајнерска естетска, Kengo Kuma & Associates планираат да ги трансформираат Бали карпите за нивниот последен проект…

Лесни и прозрачни, Tsubomi Villas е збир од шест павилјони, јога студија и пластеници, кои ќе бидат завршени оваа година, а вече се градат. 

Дизајнот за овој сет на органски простор го рефлектира значењето зад името на овој проект Цубоми, што на јапонски значи „пупка“ бидејќи вилите се чини дека се отвораат од шумскиот под. 

Како резултат, отворената архитектура испушта смирувачки сензации, што идеално се вклопува во егзотичното опкружување на Бали.

Како проект од над 20.000 квадратни метри, архитектите имаа тешка задача да го подобрат веќе зачудувачкиот пејзаж. Со поглед на најјужниот брег на Индонезија, архитектите создадоа луксузни вили од дрво и стакло, замаглувајќи ги линиите помеѓу надворешноста и ентериерот, архитектурата и пејзажот, создавајќи совршена оаза.

Дали одморот во една од овие вили ви изгледа примамлив?