Ефикасни нешта кои можат да ви го спасат животот: Извлекување на опасен отров од телото

Овие гаџети можат да се нарачаат преку страници како Алиекспрес или Амазон, и можат да бидат навистина корисни и да значат разлика помеѓу животот и смртта. Погледнете за кои гаџети се работи и што обезбедуваат и овозможуваат.

1. Екстрактор за отрови

Оваа мала пумпа е дизајнирана да ви помогне да го извлечете отровот од инсекти и змии што остануваат во вашата кожа откако ќе ве боцнат. Може драстично да ја намали апсорпцијата на отров во вашиот крвоток и буквално може да ви го спаси животот, па затоа е одлично за секој што оди често во кампување.

2. Прстен за самоодбрана

Овој прстен содржи мало сечило кое не може сериозно да повреди некого, но доволно е да нанесе болка и да ви помогне да се одбраните од напаѓачот.

3. Одбивач на ајкули

Овој уред се користи како нотификација и испушта инфрацрвени бранови кои им пречат на ајкулитеи ги одвраќаат

4. Аларм прстен

Овој прстен служи како известување што ќе ги извести сите членови на вашето семејство. Оној што ќе го притисне копчето на прстенот, ќе ги извести сите со кои е поврзан прстенот, така што ќе знаат дека членот на нивното семејство е во опасност.

5. Универзален филтер за вода

Ова е уште една одлична работа за сите оние што кампуваат. Овој филтер ја филтрира секоја вода и ја претвора во пијалок, па дури може да ја претвори морска вода во пијалок, што е неверојатно корисно и буквално може да спаси нечиј живот.