Египетскиот снагатор е Мистер Олимпија по втор пат

Mamadu Big Remi Elsbiej неодамна беше крунисан за г. Олимпија ...

Египетскиот бодибилдер е првиот човек кој ја освои титулата г. Олимпија по Фил Хит, за време на неговата доминација од 2011 до 2017 година, придружувајќи им се на Брендон Кири и Хади Копан, кои овојпат го освоија второто и третото место.

Биг Рами е официјално вториот арапски натпреварувач кој освои двојна Титула на Олимпија, но и прв неамериканец што победи на ова елитно натпреварување во бодибилдинг две последователни години од 1997 година, повторно земајќи дома награда од огромни 400.000 долари.