Фантастични градби кои ве водат до друг универзум

Еве што се прави кога уметноста и архитектурата ќе се спојат ...

Архитектите кои ги дизајнираа и проектираа овие згради сакаа една работа, а тоа е нивните згради да привлечат што поголемо внимание. Се разбира, тие дефинитивно ја постигнаа својата цел, затоа што овие згради се навистина неверојатни. Едноставно не можеме да одлучиме која е поимпресивна и поубава. Некои личат на футуристички бродови, други изгледаат како замоци од бајки, а некои се чини дека излегоа од платното на апстрактниот сликар.

Она што нè воодушеви е дека овие згради имаат цел, а некои од нив се дури и станбени згради. Замислете да живеете во една од нив.

Сликите понекогаш можат да кажат повеќе од зборови, затоа проверете ја галеријата.