Фијаското на Тајсон со маицата го насмеа светот, ама еве зошто воопшто влезе во ринг

Легендарниот боксер Мајк Тајсон се врати на рингот во четвртокот, но не како атлетичар и боксер, туку како дел од составот на улогата како дел од настанот AEW во Џексонвил. Се разбира, ова е сценска претстава што се нарекува професионално борење во САД, но која нема никаква врска со професионалните спортови.

Iron Мајк влегол во рингот со неговите пријатели ММА Хери Чејед, Витор Белфорт и неколку други и застана пред очите кечерот на кој му заби „нож во грб“ пред 10 години. Повторно, ова е изведена претстава.

10 години од предавството и лажниот нокаут

Тајсон и Крис Jаричко се најдоа повторно лице в лице во рингот по 10 години чекање. Тогаш во тоа време Тајсон, иако на почетокот се преправаше дека е во тандем со Крис, го изневери, а потоа го нокаутираше.

Крисбеше во неверување и почна да го моли Мајк да не направи нешто глупаво, но го „исфрли“ со еден удар, секако лажен, и почна да слави со другите борци во рингот.

Тајсон доби шанса да се извини

Десет години подоцна, Тајсон повторно се соочи со Крис, кој овој пат му понуди можност да се извини:

"Ајде да се смириме. Ти си тука со твоите силеџии. Замолчи, Тајсон, додека ти го кажувам ова. Десет години сонував во овој момент. Ме погледна во око и реков дека можам да ти верувам, а потоа ми свртевте грб ", му рече Крис на Тајсон.


Маицата на Тајсон го спречи правилно да го одглуми настапот

Додека го кажуваше ова, Тајсон почна да ја кинемаицата и токму тука се случи најсмешната ситуација таа ноќ. Челичниот Мајк, иако се потруди многу, не успеа да ја искине маицата како што сакаше.

Крис уште еднаш му понуди можност да се извини, но наместо тоа Тајсон го истурка, тој се одмазди и настана хаосот. Ривалството е обновено и во иднина очекуваме нов судир во ринг меѓу Мајк Тајсон и Крис.