(ФОТО): Градба лудило:Најчудните стадиони на светот

Многу градови и нации гордо зборуваат, презентираат и споделуваат снимки од нивните најголеми стадиони.

Ви ги претставуваме најчудните и најнеобичните стадиони, а не најголемите. Од стадионите што се направени на најнеобичните места до стадионите со најнеобичен изглед. Веруваме дека би сакале да посетите барем половина од овие фасцинантни градби и терени

.