ФОТО на денот од Катар: На ова се смее целиот фудбалски свет

Во Катар се случуваат секакви работи, само што започна мундијалот, а веќе има еден куп скандали.

Последен е оној што се случи на натпреварот Сенегал-Холандија, стадионот со капацитет од 40.000 седишта, а официјално домаќинот беше објавено дека мечот го следеле 41.721 навивач.

Во прилог на веста и информацијата која ја објавуваат сите светски медиуми од стадионот „Ал Тумама“.