ФОТО: Ова е идеалниот тим од осминафиналето на СП во Катар

 „Софаскор“, специјализиран сајт за статитстика, според нивните параметри го одреди идеалниот тим  од  осминафиналната рунда на мундијалот во Катар. 

Најдобро оценет е Рамос од Португалија со речиси десетка (9,8), Блинф од Холандија има 9,0, додека Мбапе 8,8 од Франција.

ФОТО: