(ФОТО) Ова се најпопуларните машки фризури во последните 60 години

Погледнете како популарните машки фризури се менувале низ текот на децениите..

Мажите отсекогаш корсители фризури кои на најлесен и најдобар начин им го менуваат нивниот имиџ. Бидејќи косата расте за време на целиот наш живот, со неа често можеме да си поиграме и да испробаме различни фризури кои влијаат на тоа да изгледаме потполно различно.

Денес во мода се различни типови на фризури и мажите на улица можат да се видат со кратки, стилизирани, но и долги фризури. Меѓутоа, пред неколку децении, фризурите кои ги носеле мажите биле доста различни и многу се разликуваат од денешните.

Затоа одлучивме да ви претставиме како се менувале машките фризури во минатиот скоро пола век.

1. 1950

2. 1960 


3. 1970

4. 1980 

5. 1990

6. 2000

7. 2015