Huawei Site Power го доби првиот IEC 62443-4-1 ML3 сертификат за сајбер безбедност

Huawei Site Power објектот доби Maturity Level 3 (ML3) сертификат за сајбер безбедност, исполнувајќи ги IEC 62443 стандардите. Се работи за сертификат за сајбер безбедност од највисоко ниво издаден досега. Тестиран и оценет од DEKRA, меѓународно позната организација за тестирање и сертификација, Huawei Site Power ја помина IEC 62443-4-1сертификацијата за сајбер безбедност за зрел и безбеден дизајн, истражување и развој, производство, испорака и услуга во текот на целиот животен циклус. Тестовите вклучуваат осум категории и вкупно 47 строги стандарди.

IEC 62443 е серија стандарди на мрежна безбедност за контрола на индустриската автоматизација предложена од IEC системот за шеми за оценување на усогласеноста за електротехничка опрема и компоненти (IECEE). Тој е највлијателен стандард за сајбер безбедност на теренот. IEC 62443-4-1 ги специфицира барањата за процесот за сајбер безбедност применливи на индустриските системи за контрола и средините за автоматизација и го дефинира стандардот за проценка на животниот циклус за развој на безбедноста.

Енергетската дигитална трансформација зема замав. Како паметна основа на дигиталниот свет, енергетските капацитети се соочуваат со можности за развој и сајбер безбедноста станува сè поважна. „Ние сме посветени на преземање ефикасни мерки за да ја подобриме безбедноста на нашите производи и услуги, обезбедувајќи сигурност на целиот животен циклус од развојот на производите до одржувањето. Сакаме да им помогнеме на нашите клиенти да ги намалат безбедносните ризици. Исто така, ги претвораме нашите процеси за развој и испорака во безбедносен систем што може да се реплицира, за да се осигура дека производите од Huawei site power локацијата ги исполнуваат глобалните барања за сајбер безбедност на клиентите“, рече Пенг Џианхуа, Претседател на Huawei Site Power објектот.

IEC 62443-4-1 ML3 сертификатот целосно демонстрира дека Huawei Site Power достигна светско врвно ниво во однос на способноста за сајбер безбедност и дека Huawei може да овозможи безбедни и доверливи услуги за клиентите. Во иднина, Huawei Site Power ќе продолжи да ги оптимизира R&D технологиите за сајбер безбедност и да се фокусира на иновациите во апликациите, да работи со клиентите и партнерите за зајакнување на индустриската сајбер безбедност, да изгради отворен екосистем за безбедност, да осигура ефикасни и безбедни операции и да ја забрза електричната, интелигентна и ниско-јаглеродна трансформација на локацијата.

* ПР - објава