,

И додека Ѓоковиќ го распнуваат, Федерер лансираше линија на патики

Во соработка со компанијата ON, славниот тенисер дизајнираше патики кои, според него, се создадени за тенис ...

Кој подобро да прашаме за тениска опрема ако нееден од најдобрите тенисери на сите времиња. Затоа компанијата ON побара помош од Федерер, кој вложи максимални напори да објасни што мора да имаат совршените тениски патики.

Тие создадоа сосема нова патика инспирирана од тенисот - наречена „Роџер“.

Направени од висококвалитетна веганска кожа, чевелот е инспириран од стандардни патики од 70-тите години, за кои Роџер вели дека се најдобри. Се одликува со опремена CloudTec® единица, влез во форма на чорап и се рекламира како еден од најудобните и најлесните тениски чевли.

Првата верзија на патиката на Роџер  „Central Court O-Series“ е ограничена на 1.000 единици и доаѓа во бела боја со црни рабови. Цената на еден пар ќе биде околу 250 американски долари, а сè уште не е познато како ќе се купат и нарачуваат овие патики.

Она што е сигурно е дека Федерер и марката ON нема да застанат само кај овој модел на патики.