И додека Лепа Брена се луксузира, нејзиниот брат нема толкаво богатство: Како изгледа Фарук?

Лепа Брена е една од најголемите балкански sвезди, но малкумина знаат дека има брат кој се занимава и со музика. Братот на Брена, Фарук, се занимава со музика со децении. Свири хармоника, беше член на бенд, а неодамна во една телевизиска емисија покажа дека е одличен пејач.

- Од кога знам за себе, нашата мајка пееше убаво севдалинка. Мојот брат започна да пее пред мене, а потоа и јас, под влијание на професорката по музичко образование, Радмила Чоровиќ. Бев хиперактивно дете, па затоа родителите, како брат ми и сестра ми, ме насочуваа кон спортски активности, а всушност најмногу уживавме да пееме во хорот. Ние пораснавме слушајќи музика од фестивали како Илиџа, Фестивалот Опатија, Белградска пролет - рече Брена пред неколку години.

Инаку, Брена е моментално е на крстарење по Медитеранот со својата јахта која ја купи за 6 милиони евра.

Извор: Ал. рс