Илија Димовски за роденденот се почести со ова

Познато е дека политичарот Илија Димовски од ВМРО ДПМНЕ е страствен авантурист.

Обожава екстремни спортови, вози велосипед по стрмни патеки и искачува планини со неверојатна леснотија.

Денес му е роденден па според она што го постираше на Инстаграм, се наоѓа во Охрид и вози глисер. Се почести неколку кругови возење низ езерото.

Интересно е тоа што и во 2018 година на истиот ден е на глисер.