ИНДИСКИ ХОРОСКОП: Древен, прецизен и траен

Повеќе од 1000 години, Индијците хороскопот традиционално го работат во таканаречената „Кундли“ форма, а таа игра клучна улога во одредувањето на името на новороденчето, но најмногу во сите важни животни чекори.

Одредете кој знак сте и дознајте што открива Индискиот хороскоп за вас.

Меша (15 април - 15 мај)

АМБИЦИЈА

Силната ментална сила ви помага да успеете успешно, да бидете амбициозни и никогаш да не се откажувате. Силното чувство за иницијатива ве турка меѓу лидерите, но ве привлекува брилијантноста и да бидете во чекор со најновите трендови.

Вришаба (16 мај - 16 јуни)

ГОЛЕМО СРЦЕ

Ова е знак на комуникација и уметност на изразување во јавноста. Не ви се допаѓа небрежност и површност. Вашите најблиски ви се најважни, но вие сте претпазливи во соработката со другите и не сакате да бидете премногу блиски сè додека не имате доверба. Полни сте со љубов, имате големо срце и постојано копнеете по романса. Вие сте еден од најлојалните партнери.

Митхуна (17 јуни - 16 јули)

ХУМОР

Вие сте знак што може да праша сè, секој мора да се прилагоди на вашите спротивности. Вашиот ум работи 100 на час и вашата можност за прилагодување е бесконечна. Вашата најсилна особина е хуморот, а обично го користите кога сакате да заведувате некого.

Катака (7/17 - 5/8)

СЕНЗИТИВНОСТ

Со овој знак управува Месечината, што го прави чувствителен и мистериозен. Вие сте врзани за вашите корени и вашето семејство е најважно, а внимателно ги избирате пријателите. Страв ви е од заминување, особено од партнерот. Интуитивно сте за вљубени секогаш.

Симха (8/18 - 5/17)

НЕПОПУСТЛИВОСТ

Сакате луксуз и задоволство. Директни сте со другите, но исто така и лојални. Парите се срцето на борбата за вас, а вие не се откажувате сè додека не победите. Вие сте горди и не толерирате рамнодушност, не попуштате сè додека не освоите некој. Вие сте шармантни, но не и верни.

Кања (18 септември - 17 октомври)

ЈА СЛЕДЕТЕ ВАШАТА МИСИЈА

Вие сте строги и организирани и се ви е како под конец. Вие секогаш сте коректни и ја следите намерата за вашата мисија. Вие сте многу чувствителни и не трпитеизневерување. Верувате дека живеењето заедно треба да биде крунисано со брак заснован на лојалност.

Тула (18 октомври - 16 ноември)

ОДГОВОРНОСТ

Вие сте многу социјализирани, секогаш опкружени со пријатели. Овој знак е симбол на приврзаност, затоа не толерирате прекини, какви и да се. Вие сте многу хумани и не ги гледате стапиците што можат да ги постават оние кои бараат само неколку пријатни моменти во вашето друштво.

Вршчика (17 ноември - 16 декември)

ВОДЕНА СТРУЈА

Со вашиот знак управува богот Шива, кој уништува за да се изградат нештата подобро. Како вода, постојано сте во движење, но никој не ја знае длабочината на вашата душа. Вие сте навидум арогантни, но всушност сте многу скромни.

Данус (17 декември - 14 јануари)

ОПТИМИЗАМ

Вие сте оптимисти и полни со детски ентузијасти, сметатедека сте предодредени за најдоброто. Колку е тоа добро за вас, често е тешко за луѓето околу вас. Кога станува збор за пари, вие не престанувате да ризикувате. Во љубовта сакате да се восхитувате, ама заинтересирани сте за различни луѓе.

Макара (15 јануари - 13 февруари)

СИМБОЛ НА ТРУДОТ

Ништо не оставате на случајност, но секогаш поминувате низ тешка фаза пред да ги постигнете своите цели. Вие созревате рано, кога ќе пораснете ќе се опуштите малку, но само кога ќе се обезбедите финансиски со смела банкарска сметка. Вие сте безбедни во љубовта, но дури и премногу строги понекогаш.

Кумба (14 февруари - 14 март)

СЛОБОДА

Вие имате голема почит кон сопствената и туѓата слобода и затоа очекувате другите луѓе да постапуваат исто. Во реалноста, вие сте конзервативна личност. Вие создавате круг од пријатели околу вас, кои ви се засолниште од животните опасности. Љубопитни сте. Срамежливи сте во љубовта, а тоа не ви е добра страна.

Мина (15 март - 14 март)

СОДРЖАЈНОСТ

Вашиот креативен талент треба да се изрази. Зад очигледната воздржаност криете гордост, па иако не се осмелувате да им пристапувате на другите, некако секогаш ги привлекувате да дојдат кај вас. Љубовта ве храни, затоа ако наидете на партнер кој ќе ве охрабри, ќе ги искористите сите свои придобивки за да успеете во животот.