Интимност со колега: Што може а што не?

Совети за љубов во канцеларија

Велат дека работното место не треба да меша приватни односи со професионални. Можеби е така, но обидете се да му го кажете тоа на срцето! Љубовта не прашува кога ќе дојде. Многу успешни парови се запознале на работа, и нема ништо лошо во тоа, сè додека вашиот љубовен живот не се меша во работата.

Постојат некои правила што треба да ги имате предвид кога започнувате романтична врска со колегата. Кои се тие?


Запознајте се со политиката на компанијата

Важно е да сте добро запознаени дали компанијата за која работите толерира приватни односи на работното место. Постојат компании кои експлицитно забрануваат вакви интимности. Ако е така во вашата компанија, размислете за ситуацијата и размислете што е сега поважно за вас - флертувањето или работното место.

Бидете сигурни дека вашиот колега е дискретен

Предмет на вашите интимни желби мора да биде дискретен. Пред да започнете длабока врска со него или неа, проверете дали тој или таа можат да чуваат тајна. Важно е да бидете сигурни дека целата канцеларија не разбрала што се случува помеѓу вас.

Размислете дали имате повеќе заеднички интереси,или само работата

Пред да започнете врска невнимателна или флертување што ќе ве натера да страдате, размислете дали вреди. Ако вашата страст е само во канцеларијата заради мистеријата на погледот, вашата привлечност може да биде минлива.

Ако немате други точки за контакт со овој колега освен работата, вашата врска сигурно нема да  напредува.

Бидете подготвени за непријатности

Значи, ако вашата врска навистина заглави некаде на патот, мора да бидете подготвени за бескрајна непријатност. Но, можете да се справите ако сте ментално подготвени. Сретнувањетониз ходниците, работењето заедно, почитувањето кон колегите не е лесна задача, но ќе мора да ги проголтате откако ќе престанете да флертувате со колегата.

Не покажувајте променет став

Ако вашата врска продолжува без разлика дали вашите колеги знаат или не, не покажувајте различен став кон вашата љубов. Би било доста непрофесионално и детско.

Не обидувајте се да ги решите вашите проблеми на работното место

Луѓето се луѓе и онолку колку што се обидуваат да го разликуваат својот професионален живот од нивниот личен живот, двете нивоа секогаш се мешани. Заштитете се од скандали или расчистување на личните проблеми со колегите. Ова ќе се смета како чин на екстремен непрофесионализам.

Без секс во канцеларијата или во близина

Чувајте ја интимноста и страста за спалната соба. Не ризикувајте да паднете во најсмешните од сите ваши смешни ситуации пред колегите! Ако го стори тоа, со години ќе бидеш именител на срамот.