Истанбул не престанува да го привлекува вниманието: 10 работи кои треба да ги посетите

Доколку ви требаат предлози каде би можеле да ги поминете претстојните празници или одмор, можеби ќе ви се допадне оваа идеја.

Ви предлагаме да го посетите Инстанбул, седмиот по ред најголем град во светот. Тоа е град кој секогаш го привлекува вниманието на туристите и за кој секогаш има голем интерес.

Во Истанбул последните 5 години се доселени милион жители, а секој 8 - ми вози автомобил.

Погледнете во видеото во продолжение зошто вреди да се посети овој град и кои 10 места морате да ги посетите.