Иван се ожени со 3 жени и сака да му родат 50 деца: Планира да има и повеќе жени во куќата, а еве кои услови мора да ги исполнат

Иван се ожени со 3 жени и живеат заедно во скромен стан, а неговата желба е да му родат 50 деца

Во исламот, во одредени ситуации, на мажот му е дозволено да се ожени со повеќе од една жена, под услов да се однесува праведно со своите жени и да ја донесе одлуката со божја свест.

Таа одлука ја донел и Иван Сухов, кој внесол три жени во куќата. Имено, тој го започнал животот со својата законска сопруга Наталија, а со својот пример покажал дека љубовта и бракот не познаваат граници, а покрај Наталија донел уште две жени.

Со својата прва легална сопруга бил во брак 11 години кога решил да го продолжат животот во полигамна врска.

Наталија на почетокот не била за тоа, но подоцна попуштила кога ја убедил дека навистина сака да има големо семејство. Неговата желба е да има 50 деца.

„На почетокот бев против тоа и не можев да ја замислам целата ситуација, но сфатив дека тоа е негова голема желба“, вели Наталија.

Наталија родила шест деца, додека Ана три. Медина е релативно нова во животот на Иван, откако неодамна се приклучи на нивната заедница.

Таа вели дека се заљубила во Иван откако видела приказна за него на локална телевизија, решавајќи веднаш да започне заеднички живот со него, дури и ако нејзиното семејство не го одобри.

Тие живеат во стан со три спални соби, а Иван секоја вечер ја поминува со една од жените. Ако некоја од нив се налути, може да се случи да не спие со неа неколку недели. Неговата желба е да се преселат во поголема куќа во предградието, за на сите да им обезбеди повеќе простор, а тој ќе даде сѐ од себе да го оствари сонот за големо семејство.

Неговата цел останува иста - сака да има 50 деца, со што повеќе жени. Единствените услови што им ги поставува на новите сопруги се висината и виткоста.


Извор: stil.kurir.rs