Ја измислија првата паметна маска против коронавирусот

Јапонците не би биле Јапонци доколку не вметнат технологија во најобични работи ...

Живееме во свет полн со технологија, така што сега добиваме и паметни маски против коронавирусот! Јапонската технолошка компанија Donut Robotics презеде иницијатива да ги направи првите паметни маски за лице што се поврзуваат со вашиот телефон.

Се разбира, Јапонците едноставно не можеа да одолеат без да вметнат висока технологија во нешто што ние денес го користиме секој ден. Така се создаде оваа паметна маска, која ни дава неколку функции.

Првото нешто што ни овозможува оваа маска е да разговараме преку неа непречено. Ова се постигнува благодарение на малите микрофони и звучниците кои го испуштаат звукот на звучникот што се носи преку маската, така што сите јасно ќе ве разберат додека го носите.

Следната работа е што можете да ја поврзете маската со телефонот и така да разговарате преку маската, како да држите микрофон и слушалки.

Ова значи дека нема да мора да ја отстраните маската при повик, што е уште една многу корисна ставка. Конечно, оваа маска може да ја измери температурата на телото, нивото на кислород, а исто така има и филтер за прочистување на воздухот кој гарантира дека вирусот не влегува или излегува од оваа маска.

Она што ќе изненади многумина е цената, затоа што оваа маска ќе чини 37 долари, што не е многу скапо за функциите што ќе ги обезбеди.