James Bond и Новодизајниран бутик на Божиновски: Магија од луксуз и софистицираност

Омилениот светски шпион се врати, „Не е време за умирање“ пристигна во кината низ целиот свет. Деталите за најновиот часовник ОМЕГА 007 беа откриени на крајот на 2019 година, ноОМЕГАсега докажува дека во овој Diver 300М има многу повеќе отколку што изгледа!

Ви филмот, за време на мисијата, на долната страна на часовникот се наоѓа намотан механизам, создавајќи „електромагнетен пулс со ограничен радиус“. Благодарение на генијалната работа на Q, овој паметен додаток му помага на 007 да го прекини секое електрично коло на која и да било електрична  мрежа.

Часовникот се покажува како корисна алатка за 007 во филмот, дури и во една сцена, Јејмс Бонд го споделува сопственото воодушевување со Q,, велејќи: „само што некому го покажав твојот часовник. Навистина им го замати умот “.

Ова е убав материјал за правење филмови, но во вистинскиот живот, техничките способности на часовникот не се премногу далеку од вистинската магија на ОМЕГА за правење часовници.

Како и скоро сите механички часовници на ОМЕГА денес, оригиналниот Seamaster Diver 300M 007 Edition е сертифициран од Master Chronometer, што значи дека е тестиран и одобрен според највисокиот стандард на прецизност, перформанси и магнетна отпорност на швајцарската индустрија. Изграден со генијални OMEГA технологии, вклучувајќи Co-Axial escapement, силиконска баланс пружина и други обоени материјали. Часовникот е способен да одолее на магнетни полиња до 15.000 гауси (слично на оној на скенер за MRI).

Иако клиентите што го носат овој часовник можеби не очекуваат да го спасат светот, но ова ниво на антимагнетна технологија е совршена заштита од секојдневните магнетни полиња, како што се мобилните телефони и лаптопите, што може да го наруши механичкиот часовник и да го спречи да работи.

Откако часовникот ќе го видите на екранот, ви предлагаме да си направите ваша мисија и да го пробате овој часовник на вашиот зглоб. Seamaster Diver 300M 007 е изработен во сопствената лабораторија на OMEГA од лесен титаниум од 2 степен, со „тропско“ кафеав бројчаник и уникатни воени ознаки. Достапно е да изберете ремче од титаниумска мрежа или НАТО ремче со пруги.

Часовникот е достапен во новодизајнираното продажно место на Божиновски часовници и накит, на ул. Македонија, Скопје.